Tiryaki Öğretmenlere sigara odası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2005 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ndeki Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda görevli sigara tiryakisi 10 öğretmen, okul bahçesindeki kantinin yanına sigara odası yaptırdı.

Sigara odasıyla ilgili açıklama yapan Sarıgöl Mimar Sinan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Gacar, "Ben sigara içmiyorum. Arkadaşlara da sürekli olarak sigarayı bırakmaları konusunda öğütler veriyorum. Ancak bir türlü bırakamadıklarını belirttiler. 2005-90 sayılı genelge ve 4207 sayılı kanun gereği 5 ve daha fazla personelin görev yaptığı yerlerde sigara içilmesi yasak, hatta içilen sigaraların dumanlarının bile içmeyenlerin odasına gelmemesi gerek. Arkadaşlar müracaat ederek sigara odası yapılmasını istediler. Ben de uygun gördüm. Elimden de inşaat ustalığı geliyordu. Birlikte çalışarak 15 metrekarelik alan üzerine sigara odası yaptırdık. Odanın içersine sandalyeler, masa ve aspiratör koydurdum. Sigara tiryakisi arkadaşlar artık kimseye zarar vermeden sigaralarını içiyor. Ben yine de arkadaşların sigarayı bırakmalarından yanayım" dedi.

Sigara odasının yapımı için 300 YTL harcama yapıldığını belirten tiryaki öğretmenler ise, "Bilindiği gibi sigara sağlığa çok zararlı. Bunun bilincindeyiz ancak bırakamıyoruz. Öğretmenler odasında ders arasında sigara içtiğimizde içmeyen arkadaşlarımıza da zararımız oluyor. Bu nedenle okul müdürümüze sigara içme odası yaptırılması için görüş bildirdik. Müdürümüz de olumlu karşıladı ve bize ait bir sigara odası yaptırdık. Sigara içen arkadaşlar ders aralarında sigara odasına gelerek rahatlıkla sigaralarını içiyorlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber